Ook al is het onduidelijk wie we exact quoten, de quote zegt het precies. Wij zeilers houden ervan om buiten op het water te zijn! Het is helaas realiteit dat meer en meer water wordt vervuild door allerlei soorten plastics of andere soorten afval.

Daarnaast, zijn de zomers van de laatste jaren de heetste van de afgelopen jaren! Het is nu belangrijker dan ooit om zelf te beginnen met de verandering.

 

Topdekzeilen is zich bewust hiervan en heeft verschillende beslissingen genomen om de CO2 uitstoot van haar activiteiten terug te dringen. Naast de reeds genomen beslissingen zijn we continue bezig om onze totale CO2 uitstoot te verminderen.

 

icon

Al onze pakketten met dekzeilen worden CO2 neutraal bij onze klanten bezorgd door onze partnership met PostNL. CO2 is gecompenseerd door het planten van bomen in Nederland en daarbuiten door deel te nemen in gecertificeerde projecten.

icon

Ons magazijn is na de verbouwing niet alleen energie neutraal geworden maar zelfs energie positief! Door het gebruik van zonnepanelen levert ons magazijn ongeveer het dubbele aan groene stroom terug aan het net.

icon

Al het door ons gebruikte karton is 100% recyclebaar en we gebruiken alleen onbedrukte dozen, zodat we het gebruik van inkt waar we kunnen tegen gaan.