Introductie dektent materialen

Topdekzeilen heeft al vele jaren ervaring met de verschillende materialen welke tegenwoordig worden gebruikt voor de vervaardiging van dekzeilen en dektenten. Omdat wij juist deze ervaring hebben, delen wij deze graag met jou zodat jij de beste keuze kan maken bij de aankoop van je nieuwe dekzeil of dektent.

Mocht je naar aanleiding van deze uitgebreide pagina nog vragen hebben, laat het ons dan weten dan beantwoorden we die natuurlijk ook.

Voor-selectie van materialen door Topdekzeilen

We hebben een voor-selectie gemaakt van de verschillende materialen welke goed toepasbaar zijn voor de verschillende specifieke eenheidsklassen. Dekzeilen en dektenten gemaakt van deze materialen hebben we meestal in voorraad en kunnen we daardoor direct na ontvangt van de betaling versturen!

!! Warning !!

#1 #fail

Let erop dat sommige webshops hele mooi termen gebruiken zoals UV-protected en/of UV-stabilized, maar de exacte specificaties van het gebruikte materiaal blijven erg onduidelijk. #worrymate Zorg ervoor dat als je online je dektent besteld de verkoper je de specifieke details van het gebruikte materiaal kan verstrekken.

#2 #fail

Uit ervaring weten we dat sommige online verkopers gebruik maken van 600D polyester als materiaal voor de vervaardiging van hun dekzeilen. Dit materiaal wordt normaal gesproken alleen gebruikt voor het maken van (rug)tassen en is niet geschikt voor het gebruik in dekzeilen daar dit materiaal zeer snel vergaat.

Bisonyl

Bisonyl is een geweven polyester met aan beide kanten een gladde PVC coating. Ons Bisonyl is een sterk materiaal welke zeer gunstig geprijst is. De kleurvastheid is op een relatief goed niveau en het is een materiaal wat je zeer makkelijk kan schoon houden! De ademendheid is laag.

icon

440 gr/m2

icon

Marine blue

icon

ISO 811 - 100 cm

icon

ISO 105-B02 - 5 - Medium

icon

Low

Polytex

Polytex is de opvolger van Polycotton. Ons Polytex combineerd een hogere ademendheid met een hogere kleurvastheid in vergelijking tot Polycotton. Polytex bestaat uit geweven polyester met een PU-coating aan de binnenzijde.

icon

420 gr/m2

icon

Lava grey and Navy blue

icon

ISO 811 - 90 cm

icon

ISO 105-B02 - 5-6 - Medium

icon

Medium

Bluetex

Bluetex is ons meeste luxe material. Bluetex is geweven van door-en-door gekleurde acryl vezels. Het gebruik van acryl heeft een aantal belangrijke voordelen over het gebruik van polyester. Bijvoorbeeld; het neemt geen water op, acryl heeft een hogere kleurvastheid, er groeien geen schimmels op acryl en acryl heeft een zacht/luxe feel&touch.

icon

420 gr/m2

icon

Lava grey and Navy blue

icon

ISO 811 - 90 cm

icon

ISO 105-B02 - 7 - High

icon

High